Categorieën
Blog over voeding van paarden Uncategorized

Ingrediënten Marstall Sensation Pro en Free

Mannan-Oligosacchariden en beta-glucanen ondersteunen het immuunsysteem.  Ze worden afgebroken door de bacteriën in de dikke darm. Bacteriën gebruiken deze prebiotica in feite als voedsel. Met name de groei van lactobacillen en bifidobacteriën in de darm wordt hiermee gestimuleerd.

Zuivere aminozuren om precies te zijn Lysine, Methionine en Threonine vormen de basis voor een goede spieropbouw. Ze ondersteunen bovendien de groei van haar en hoeven.

MSM is even belangrijk als vitaminen en mineralen. De belangrijkste functie van MSM is het bevorderen van de doorlaatbaarheid van de cellen. Hierdoor kunnen cellen de voedingsstoffen eenvoudiger opnemen en de afvalstoffen beter uit het lichaam verwijderen. MSM remt ontstekingsreacties en is goed voor spieren, gewrichten en het ademhalingssysteem.

Biergist zorgt voor beter een evenwicht van de bacteriën in het maag-darm stelsel, waardoor ruwe celstof beter verteert wordt en daardoor de zuurgraad van de darm verbetert.

Chiazaad is rijk aan goede voedingsstoffen. Het bevat eiwitten, antioxidanten, calcium, kalium, ijzer, foliumzuur, omega-3- en omega-6- vetzuren.

Aronia of appelbessen  hebben een hoog gehalte aan flavonoïden, vitamine C en vitamine K en ondersteunen het immuunsysteem

Goji bessen bevatten veel antioxidanten, vitamines en mineralen die een positief effect hebben op het immuunsysteem.

Witte meidoorn  is een cardiotonicum; een hartfunctie ondersteunend kruid. Het vermeerdert de contractiekracht van de hartspier. Het verhoogt aldus de output van het hart en het regenererend vermogen van de hartspier. Bovendien beschermt het de bloedvatwanden.

Rozenbottels zijn rijk aan vitamine C en bevatten vitamine A, B1, B2 en E.

Johannesbrood bevordert de spijsvertering en verzacht de luchtwegen

Lijn-distelolie  Van alle plantaardige oliën bevat lijnolie het hoogste gehalte aan omega-3-vetzuren.

Komijn ondersteunt de spijsvertering en de de stofwisseling

Venkel brengt de ingewanden tot rust en verlicht de bovenste luchtwegen

Tijm is goed voor de ademhalingswegen en kan verlichting bieden bij  spijsverteringsproblemen en de darmen reinigen.

Kamille bevat tal van antioxidanten, flavonoïden en de vitaminen A, B en C en kan gebruikt worden tegen maag- en darmproblemen